Alamat Pusat Service Sharp :RadarDetik

Alamat pusat servis Sharp bagaimana untuk menuntut jaminan adalah salah satu perkara yangsering dicabar oleh pengguna. Biasanya, tetapkanah untuk membuat pembelian salah satu item elektronik, alamat pusat servis untuk membuat tuntutan jaminan adalah sesuatu yang sering ditanya. Adakah anda juga.

Sharp sendiri adalah salah satu produk yang mempunyai tempatnya sendiri di hati rakyat. Kebolehpasaran produk Sharp tidak boleh dinafikan lagi. Pelbagai kelebihan produk ini terdiri daripada harga yang kompetitif kepada masalah ketahanan barangan. Walau bagaimanapun, sebagai item elektronik, tentu saja, terdapat barangan yang telah rosak lebih awal.

Biasanya, tempoh jaminan elektronik adalah 1 tahun, jika dalam satu tahuntronic elektronik rosak, anda boleh memohon perkhidmatan di pusat servis, kemudian barang akan dibaiki secara percuma jika mereka masih dalam tempoh tuntutan.

Di Indonesia, bilangan pusat perkhidmatan yang dimiliki oleh Sharp sangat besar. Malah pusat perkhidmatan ini tersebar di pelbagai bandar, di seluruh pulau Indonesia. Apabila anda ingin melawat pusat servis, anda hanya perlu mencari lokasi kemudian memilih yang paling dekat dengan bandar anda. Walau bagaimanapun, sebelum melawat pusat servis Sharp menangani cara menuntut jaminan mesti diketahui.

Ketahui Cara Menuntut Waranti Tajam

Sekiranya anda ingin menuntut jaminan, anda boleh memilih untuk membuat tuntutan ke pusat servis yang berdekatan dengan bandar anda atau membuat tuntutan ke kedai. Jika anda membuat tuntutan ke pusat servis, anda boleh membawa item elektronik yang bermasalah terus ke alamat pusat khidmat.

Jika anda membawa elektronik terus ke pusat servis, kemudian pemeriksaan akan dijalankan, supaya kita dapat mengetahui dengan cepat, sama ada kita perlu membayar sejumlah yuran untuk perkhidmatan atau sama ada kos melakukan perkhidmatan itu boleh percuma atau percuma kerana ia masih menjadi kewajipan pengeluar produk.

Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk membuat tuntutan jaminan ke kedai, kemudian penjual akan memajukannya ke pusat servis. Malangnya, biasanya jika anda membuat tuntutan jaminan di kedai, kedai akan mengumpul barang yang rosak terlebih dahulu, kemudian luluskannya ke pusat servis, jadi prosesnya sedikit lebih lama.

Pusat servis tajam menangani cara menuntut jaminan sebenarnya mudah. Anda boleh membuat tuntutan jaminan dengan mendaftar dalam aplikasi Sharp. Anda boleh memuat turun aplikasi ini yang dikeluarkan oleh Sharp secara percuma di Gedung Google Play atau App Store. Tidak perlu risau kerana saiz aplikasi ini agak kecil pada hanya 19 MB.

Jika anda telah memasang  aplikasi, anda boleh membukanya kemudian mendaftar. Anda boleh memilih menu pendaftaran produk. Kemudian dalam menu pendaftaran produk akan memaparkan borang yang mengandungi data elektronik. Masukkan data kemudian hantarkannya.

Alamat Sharp Service Center Pulau Jawa

Pusat perkhidmatan tajam menangani cara menuntut jaminan di pulau Jawa agak banyak. Yang pertama ialah di Bandung. Tempat perkhidmatan rasmi terletak di Jalan Arjuna 67 – 69.  Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 08.30 hingga 17.00, Ahad ditutup. Anda boleh menghubungi  nombor tempat perkhidmatan rasmi ini  di 022-6032223.

Kedua, di Bekasi di Jalan KH Nur Ali kilometer 49. Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 08.30 hingga 17.30, Ahad ditutup. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0800-1225588. Anda boleh menghubungi nombor semasa waktu bekerja.

Alamat pusat servis Sharp bagaimana untuk menuntut jaminan ketiga, di bandar Bogor, tepat di Jalan KH Soleh Iskandar 1H, utara Bogor.  Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 08.30 hingga 17.00, Isnin hingga Jumaat. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0251-8656109. Anda boleh mencari alamat ini dengan menggunakan Peta Google.

Keempat, di bandar Cirebon, lokasi pusat khidmat ini adalah di Jalan Kesunean 5, Wungkuk yang lemah. Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 08.30 hingga 17.30, Sabtu 09.00 hingga 12.00, Ahad ditutup. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0231-207132. Anda boleh menghubungi nombor semasa waktu bekerja.

Kelima, di bandar Solo, alamat sebenar pusat servis ini adalah di Jalan Kalilarangan 88C. Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 08.30 hingga 17.30, Sabtu 09.00 hingga 12.00, Ahad ditutup. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0271-652169. Sebagai tambahan kepada senarai di atas, terdapat lokasi lain di Pulau Java.

Alamat Pusat Perkhidmatan Sharp di Pulau Sumatera

Pusat perkhidmatan tajam menangani cara menuntut jaminan di Sumatera. Pertama, di bandar Banda Aceh, alamat penuh adalah di Jalan Dr M Hasan.  Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 09.00 hingga 12.00, Sabtu dan Ahad ditutup. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0651-48538. Pastikan anda melawat alamat ini semasa waktu perniagaan, ya.

Kedua, di bandar Bukit Tinggi, tepat di jalan Profesor Hamka, 33G2. Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari hari Isnin hingga Sabtu, Ahad tempat ini ditutup, sementara untuk hari Sabtu adalah setengah hari. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0752-628474.

Ketiga, di kota Jambi. Alamat penuh pusat servis adalah di Jalan Koloner Polisi M Taher 40. Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 10.00 hingga 16.00, Sabtu 10.00 hingga 12.00, Ahad ditutup. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0741-31731.

Tangani pusat servis tajam di Pulau Kalimantan

Alamat pusat perkhidmatan Sharp bagaimana untuk menuntut jaminan di Kalimantan. Pertama, di Samarinda City, ia berada di alamat Jalan Teuku Umar, Komp Pergudangan III 6.  Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 09.00 hingga 17.00. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0541-741181.

Kedua, di bandar Pontianak, alamatnya adalah di Jalan Kom Yos Sudarso, Kompleks Pergudangan Jeruju. Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 09.00 hingga 17.00, Sabtu adalah setengah hari dan Ahad ditutup. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0561-769626.

Alamat pusat servis Sharp bagaimana untuk menuntut jaminan Ketiga, bandar Palangkaraya, alamatnya adalah di Jalan Diponegoro 2.  Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 09.00 hingga 17.00. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0536-3226985.

Keempat, bandar Banjarmasin di alamat Jalan A. Yani KM 4.7. Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 08.30 hingga 17.30, Sabtu pada 09.00 hingga 12.00. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0511-3257034.

Kelima, bandar Balikpapan di Jalan Jendral Sudirman Blog G, 6.  Tempat perkhidmatan rasmi ini  dibuka dari 08.30 hingga 17.30 dan Sabtu adalah setengah hari, manakala hari Ahad dimatikan. Untuk nombor telefon yang anda boleh hubungi di 0542-7203598.

Apabila pergi melawat pusat servis sharp, pastikan anda telah menghubungi mereka terlebih dahulu untuk berunding mengenai kerosakan yang telah berlaku, supaya kemudian anda boleh bersedia apabila anda perlu menyediakan sejumlah wang untuk kos pembaikan. Oleh itu, perhatikan alamat pusat servis yang tajam bagaimana untuk menuntut jaminan dengan betul.

Selengkapnya