Pusat Service Apple :AngunPedia

Pusat servis Apple ialah pusat servis pembaikan Iphone dengan alat ganti asli dan diperakui. Apple Inc. Ia adalah syarikat teknologi multinasional yang berpusat di California. Bukan sahaja Iphone, syarikat ini juga membentangkan pelbagai barangan elektronik lain, seperti PC, komputer riba, Ipad dan sebagainya.

Apple menjadi item elektronik yang diminati oleh orang ramai. Di samping itu, inovasi produk ini juga merupakan penanda aras bagi syarikat elektronik lain. Jenama ini semakinmengawal pasaran elektronik dengan pelbagai jenis yang sentiasa seimbang dan membentangkan ciri-ciri terkini.

Produk ini yang diasaskan oleh Steve Jobs diketahui berkualiti tinggi dan mempunyai alat ganti tertentu dari syarikat Jobs. Kini terdapat lebih banyak produk tiruan dengan harga jualan yang rendah, tetapi kita perlu berhati-hati kerana pusat servis Apple hanya menghidangkan produk tulen.

Perjalanan Sejak 1976 Sehingga Sekarang

Apple Inc. Ia adalah syarikat multinasional yang kini menghasilkan pelbagai produk berteknologi maju. Kerana ia mempunyai budaya kerja yang berbeza seperti pesaingnya, iaadalah syarikatpermulaan atau permulaan. Syarikat permulaan mempunyai kerja yang berbeza dari syarikat secara umum.

Walau bagaimanapun, kerana perbezaan ini, syarikat ini mempunyai pekerja atau pekerja dengan kebolehan yang tinggi mengikut bidang mereka. Syarikat elektronik ini ditubuhkan pada bulan April 1976 oleh Steve Jobs, Steve Wozniak, dan Ronald Wayne. Pada mulanya ketiga-tiga pengasas ini menjual komputer Apple-1 yang dibuat oleh Steve Wozniak.

Kemudian pada tahun 1977 syarikat Apple Computer Inc. Ditubuhkan secara rasmi. Syarikat ini berkembang dengan menjual komputer. Jualan produk yang pesat menjadikan syarikat ini berjaya. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh harga jualan yang tinggi, ia menyebabkan pertikaian dalam syarikat. Ini menyebabkan Wozniak dan Jobs meletak jawatan.

Selepas meletak jawatan, ia mengalami kemunduran sehingga akhirnya Jobs kembali berkhidmat sebagai CEO pada tahun 1997. Jobs menyusun semula prestasi syarikat, dan pada tahun 2001 Jobs mula membuka kedai runcit dan memperoleh syarikat perisian dan perkakasan, serta mula menubuhkan pusat perkhidmatan Apple.

Pada tahun 2007 ia mempunyai kelebihan besar daripada jualannya dan mula mempunyai pelbagai produk seperti ipod, iphone, Mac, ipad, Apple Watch, Apple TV, dan pelbagai perkakasan dan perisian lain. Pada tahun 2011 Jobs meninggal dunia, dan pada masa yang sama menjadi era baru syarikat teknologi.

Produk Apple Inc. Berkelayakan dan Diperakui

Selepas melancarkan generasi pertama komputer, produk syarikat ini mula berkembang dan menimbulkan inovasi terkini dengan perkakasan dan perisian berkualiti tinggi. Produk yang dilancarkan termasuk iPhone, iPad, iPod, Mac, Watch, TV, HomePod, Perisian dan Tenaga.

  1. Iphone

Pada tahun 2007 Jobs melancarkan telefon pintar, iPhone, iPhone generasi pertama dihasilkan dengan kapasiti 4 GB dan 8 GB. Kemudian pada tahun 2008 kapasitinya diperbesarkan kepada 16 GB. Produk generasi pertama ini menggunakan sistem pengendalian Mac OS X.

Mac OS X kemudiannya berkembang menjadi iOS. iPhone mempunyai ciri untuk membantu penggunanya. Generasi pertama iPhone dilengkapi dengan penjejak GPS sehingga kini ia telah berkembang menjadi iPhone 12 pro Max. Syarikat itu juga menyediakan pusat servis Apple di pelbagai tempat, menjadikannya lebih mudah bagi pengguna untuk membaiki.

  1. Ipad

iPad ialah komputer tablet yang dilancarkan pada tahun 2010. iPad membentangkan pelbagai ciri unik yang boleh membantu pengguna. iPad adalah gabungan komputer dan telefon pintar, jadi pelbagai ciri boleh digunakan. iPad yang telah berkembang sehingga kini ialah iPad Pro 12.9.

  1. Ipod

iPodialah produk pemain muzik meja pordaripada Apple. Produk ini boleh digunakan untuk memainkan muzik di mana sahaja dan bila-bila masa mengikut kehendak penggunanya. iPod mudah alih kini semakin mendapat permintaan di pasaran, produk terkini ialah iPod Touch. iPod juga boleh dibawa ke pusat servis Apple jika ia memerlukan pembaikan.

  1. Apple Watch

Jam tangan epal adalah produk yang disukai oleh kanak-kanak. Produk ini adalah jam tangan pintar yang mempunyai pelbagai aplikasi sokongan, seperti pemasa digital, penunjuk masalah kesihatan, ciri perakam sukan, dan sebagainya. Sehingga kini, ia telah berinovasi menjadi ciri penerima panggilan. Produk terbarunya ialah jenis Siri.

Pusat Servic Apple, Pembaikan dan Perkhidmatan iPhone

Pusat servis Apple adalah tempat untuk membaiki semua jenis produk asli. Anda boleh membaiki iPhone, iPad, iPod, TV, Watch dan produk lain anda tanpa perlu risau tentang kualiti pembaikan, kerana semua juruteknik di pusat servis ini telah dilatih oleh syarikat rasmi.

Perkhidmatan yang disediakan oleh juruteknik mempunyai alat ganti yang berkualiti tinggi dan tulen. Pusat pembaikan ini disokong secara langsung oleh syarikat. Selain mempunyai pakar dan kualiti dan produk yang diperakui. Pembekal perkhidmatan ini juga dijamin, berikut adalah beberapa perkhidmatan dari Apple.

  1. Pembaikan pelbagai jenis, sepertipembaikan skrin, penggantian baterai, dan pelbagai jenis pembaikan lain seperti pada butang sokongan lain yang rosak oleh aksesori atau cecair lain.
  2. Komponen asal, anda tidak perlu risau untuk melawat pusat servis orang, kerana alat ganti yang ditawarkan adalah komponen asal.
  3. Syarikat ini menyediakan perlindungan jaminan selama satu tahun dari pembelian produk atau aksesori.

Perkhidmatan pembaikan juga menyediakan perkhidmatan untuk pembaikan sekaligus. Hubungi pusat khidmat untuk maklumat mengenai perkhidmatan pembaikan ini. Perkhidmatan Apple ini akan menghubungi pengguna apabila pembaikan selesai, anda juga boleh mengesahkan kos membaiki iPhone diperiksa, jadi anda boleh mengetahui kos yang akan ditanggung.

Produk Apple Inc. Keluaran Terkini

Sejak kemunculannya, Apple Inc. telah menjadi yang seterusnya dapat berbuat demikian. melancarkan produk dengan inovasi terkini yang membentangkan ciri unik di dalamnya. Produk terbaru ini juga dilengkapi dengan kemudahan pusat servis Apple  jika mereka kemudiannya memerlukan pembaikan, jadi mereka tidak membahayakan atau menyukarkan pengguna. Produk terkini ialah iPhone 12, Apple Watch 6 Series, dan sebagainya.

  1. iPhone SE (2020)

iPhone SE dilancarkan secara rasmi pada April 2020, sebelum ini terdapat produk dengan nama yang sama pada tahun 2016, tetapi jenis ini membawa spesifikasi terkini. iPhone SE mempunyai kamera resolusi 12 MP dan kamera selfie atau kamera depan 7 MP.

  1. iPhone 12

iPhone12 dilancarkan secara rasmi pada Oktober 2020, mempunyai jenis skrin Super Retina XDR OLED 6.1 inci. Kamera dwi di bahagian depan dan belakang dengan resolusi 12 MP, produk ini sudah membawa sambungan 5G.

  1. iPad Air 4’th Gen

Produk ini adalahsiri iPad terkini dengan spesifikasi chipset Bionic A14, bingkai skrin lebih nipis daripada iPad Pro dengan panel skrin lebar, kawasan skrin adalah 10.9 inci.

Produk terbaru lain yang tidak kurang hebatnya ialah Apple Watch 6 Series, Apple Watch SE dan iPad 8 th Gen 2020. Apple sentiasa membentangkan inovasi terkini kepada dunia teknologi dan rangkaian internet. Di samping itu, untuk memudahkan penggunanya, syarikat ini juga menyediakan Pusat Perkhidmatan Apple.

Learn More