Pusat Service Asus Bandung, Gadgetinku

Asus mempunyai banyak pusat Service, salah satunya adalah Pusat Service Asus Bandung. Sebagai salah satu pengeluar telefon pintar, Asus mempunyai pusat yang tersebar di seluruh bandar di seluruh Indonesia. Sudah tentu ini dilakukan untuk memberikan Service maksimum kepada pelanggan Asus yang setia.

Dengan peningkatan permintaan untuk produk Asus, Asus komited untuk sentiasa meningkatkan Servicenya kepada pengguna. Dengan adanya pusat sus yang terletak hampir di semua bandar di Indonesia, ia diharap dapat memberi kemudahan kepada pengguna. Bagi anda yang berada di Kota Bandung, bertenang kerana pusat servis Asus sudah ada di bandar anda.

Jika anda mengalami masalah dengan  telefon pintar Asus anda maka tidak perlu dikelirukan untuk mencari tempat Service. Hanya datang ke Pusat Service Asus Bandung. Di bandar Bandung terdapat beberapa pusat Service asus. Ini adalah satu bentuk komitmen Asus kepada pelanggannya di bandar Bandung.

Salah satu kelebihan jika anda datang ke pusat servis rasmi, iaitu masalah dengan peranti Asus anda  akan dikendalikan oleh orang yang benar-benar professinoal dalam bidang mereka. Di samping itu, jika masih ada jaminan, maka anda boleh menggunakannyasupaya anda tidak perlu membelanjakan wang  untuk  pembaikan yang dibuat.

Alamat Pusat Service Asus di Bandung

Di kota besar seperti Bandung, pelanggan Asus sangat banyak. Memahami hal ini, Asus juga menempatkan beberapa pusat layanan yang tersebar di beberapa tempat di Bandung. Bagi anda yang mempunyai peranti Asus, anda harus tahu alamatnya. Ini adalah perlu jika pada bila-bila masa peranti Asus anda rosak atau mempunyai masalah.

Untuk Asus Service Center Bandung terletak di Ruko Jl. Gurame No. 18B Kel. Burangrang Kec. Lengkong Kota, Bandung 40262, Jawa Barat. Waktu operasinya adalah dari 09:30-17:00 pada hari Isnin-Jumaat. Untuk hari Sabtu ia dibuka dari 09:00-12:00. Untuk jenis produk itu sendiri sangat manifold. Sebagai contoh, notebook, netbook, EPAD, padfone, zenfone, desktop PC, AIO PC, EeeBox, VivoPC, mainboard, VGA card, dan LCD.

Sebagai tambahan kepada pusat servis yang diuruskan oleh asus sendiri terdapat juga Rakan Service yang Dibenarkan (ASP).   Asus Authorized Service Partner tidak diuruskan oleh Asus sendiri, tetapi jangan risau tentang kualitinya. Kerana ASP adalah rakan kongsi rasmi Asus, terdapatbeberapa ASP di bandar Bandung.

Salah satunya adalah di ruko Triangle Mas Blok A3 Jalan Ahmad Yani No. 221-223, Bandung 40113, Jawa Barat. Dibuka dari 09:00-17:00 pada hari Isnin hingga Jumaat. Pada hari Sabtu ia dibuka dari jam 09:00 hingga 12:00. Untuk jenis produk, iaitu otebook, netbook, EPAD, padfone, zenfone, sesktop PC, AIO PC, EeeBox, VivoPC, LCD. Jika anda ingin menghubungi telefon dengan, anda boleh pergi ke nombor (022) 7270077 atau (022) 91139756.

Selain Jalan Ahmad Yani, terdapat juga ASP yang terletak di Ruko Paskal Hypersquare Blok C26 Jalan Pasirkaliki 25-27, Bandung 40181, Jawa Barat. Isnin hingga Jumaat ia dibuka dari 08:00-17:00. Manakala pada hari Sabtu, ia adalah 08:00-14:00. Jenis produk ialah notebook, netbook, EPAD, padfone, zenfone, desktop PC, AIO PC, EeeBox, VivoPC. Sebagai tambahan kepada dua ASP yang telah disebutkan, masih terdapat beberapa lagi di bandar Bandung.

Cara Membuat Tuntutan Waranti Asus di Pusat Service Asus Bandung

Untuk menuntut  jaminan peranti Asus anda, kaedahnya agak mudah. Hanya pergi ke pusat servis Asus dengan peranti dan fail yang diperlukan seperti kad jaminan. Untuk membuat tuntutan jaminan, terdapat beberapa syarat atau peraturan yang dikenakan. Jadi tidak semua jenis kerosakan boleh dijamin.

Perkara pertama yang perlu dilakukan semasa membuat tuntutan jaminan adalah memeriksa sama ada masa jaminan masih sah. Kerana jika anda telah melepasi had masa yang telah ditetapkan , anda tidak boleh melakukan jaminan. Setelah disahkan bahawa kad jaminan masih sah, kemudian bawa peranti Asus bersama dengan kad jaminan dan bil pembelian ke Pusat Servis Asus Bandung.

Selepas tiba di lokasi, beritahu apa matlamat anda kepada pekerja yang bertugas. Biasanya anda akan ditanya tentang sebarang kerosakan atau aduan tentang peranti Asus anda. Di samping itu, ia juga akan diperiksa fail yang diperlukan untuk membuat tuntutan jaminan. Sekiranya ia diisytiharkan selesai, ia akan diteruskan untuk diperiksa oleh juruteknik.

Selepas juruteknik selesai dan kerosakan ditemui, pembaikan akan dijalankan. Jika dirasakan bahawa ia mengambil masa yang lama, juruteknik akan memberitahu anda kira-kira berapa lama masa yang diperlukan untuk membuat pembaikan. Jika seperti itu, kau hanya perlu menunggunya. Biasanya apabila proses pembaikan selesai, anda akan dihubungi oleh pusat servis Asus untuk mengambilnya.

Kualiti Service asus pusat servis Bandung

Sebagai salah satu pengeluar teknologi terbaik Asus jelas menggunakan orang terbaik. Untuk itu, anda tidak perlu risau tentang kualiti yang disediakan oleh pusat servis Asus rasmi. Apabila peranti Asus anda mengalami masalah dan datang ke Service Asus rasmi, peranti anda akan dikendalikan oleh juruteknik terbaik.

Untuk membuat pembaikan biasanya akan mengambil masa selama tiga hari, namun ia bergantung kepada jenis kerosakan. Ketika datang ke Pusat Servis Asus Bandung , anda akan diberi Service yang ramah sehingga membuat anda selesa. Di sana anda juga boleh tertanya-tanya tentang peranti Asus anda. Pekerja yang bertugas akan dengan senang hati menjelaskan soalan yang anda berikan.

Apabila peranti anda rosak, juruteknik juga akan menerangkan apa kerosakannya. Kemudiann memberitahu tindakan apa yang akan diambil untuk membetulkannya dan kosnya. Jika anda bersetuju dengan tindakan pembetulan yang akan dijalankan, peranti anda akan dibaiki dengan serta-merta. Ketika Anda selesai Anda akan diberitahu untuk mengambilnya.

Apa yang Boleh Dilakukan di Pusat Khidmat Asus Bandung Selain Membuat Pembaikan

Mungkin anda tidak tahu apa yang boleh dilakukan di pusat servis selain membuat pembaikan. Pusat servis ini bukan sahaja berfungsi untuk membuat pembaikan tetapi juga boleh digunakan untuk perundingan. Anda boleh bertanya tentang aduan tentang menggunakan peranti Asus.

Di samping itu, anda juga boleh tertanya-tanya tentang cara menggunakan peranti asus yang anda gunakan. Sudah tentu, ia sangat berguna untuk dapat menggunakannya dengan betul dan betul supaya ia berlangsung. Karen kerosakanyang tidak biasa berlaku akibat penggunaan yang tidak betul. Dengan berunding secara langsung dengan pakar maka ia akan sangat berguna.

Oleh itu, jangan teragak-agak untuk datang ke tempat Service rasmi. Dengan melawat tempat Service rasmi, ini bermakna anda telah melawat pakar daripada masalah peranti anda. Apabila melawat Service rasmi, tindakan yang diambil adalah tindakan mengikut prosedur yang telah ditetapkan.  Kerana ia tidak biasa apabilamembaiki di tempat Service bukan rasmi, tindakan yang diambil kelihatan perfunctory.

Atas sebab ini, apabila terdapat kerosakan, anda harus datang ke tempat Service rasmi. Dengan cara itu peranti anda akan dikendalikan dengan betul oleh orang yang betul. Ia akan menjadikan peranti anda mengelakkan kemungkinan kerosakan yang disebabkan oleh tindakan pembetulan. Bagi anda penduduk bandung yang menggunakan peranti Asus apabila terdapat masalah, anda harus datang ke Pusat Service Asus Bandung.

Selengkapnya: