BelanjaHemat: Pusat Service Asus Bekasi

Pusat Service Asus Bekasi adalah salah satu langkah yang diambil oleh Asus untuk berkhidmat kepada penggunanya di Bekasi. Produk Asus yang telah menembusi semua bandar di Indonesia menjadikan Asus terus berusaha untuk meningkatkan Service di semua bandar secara merata. Bekasi, yang merupakan sebuah bandar besar di Indonesia, adalah salah satu daripada banyak yang lain bahawa terdapat pusat Service Asus.

Salah satu tugas utama pusat khidmat adalah untuk menjalankan pembaikan. Terdapat tugas lain selain membuat penambahbaikan, seperti menjawab soalan pengguna, menjelaskan p roduk kepada pengguna, atau membantupengguna apabila mengalami masalah teknikal. Apabila membaiki di tempat Service rasmi, anda boleh mendapatkan jaminan.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui mengenai jaminan, salah satunya adalah bahawa tidak semua jenis kerosakan dapat dijamin. Hanya kerosakan kerosakan tertentu yang boleh dijamin. Ia dilakukan oleh pengeluar produk dengan jelas untuk membuat pengguna tidak menipu pada jaminan produk yang disediakan.

Jika semua jenis kerosakan boleh dijamin, jelas bahawa pengguna boleh dengan mudahmelakukan penipuan. Sebagai contoh saja, pengguna membanting telefonnya sehingga ia rosak kemudian memohon jaminan untuk mendapatkan telefon baru. Perkara sedemikian jelas akan membuat syarikat kehilangan wang. Bagi anda yang mempunyai peranti Asus, jelas anda perlu tahu jenis kerosakan yang tidak dapat dijamin dalam Service Asus rasmi.

Alamat Asus Service Center Bekasi

Di Bekasi City, terdapat beberapa pusat Service Asus yang tersebar di beberapa lokasi. Asus kelihatan sangat serius dalam memberi perhatian kepada penggunanya di Bekasi. Dibuktikan bahawa terdapat sekurang-kurangnya satu Pusat Service Asus dan tiga Rakan Service Yang Dibenarkan Asus. Alamat lengkap Asus Service Center Bekasi adalah di Ruko Mega Kalimalang, Kavling 8 No. 9 Jl. K.H. Noer Alie, Pekayon Jaya, RT 03/07, Bekasi 17148, Jawa Barat.

Untuk menghubunginya boleh melalui 1500 128 yang dibuka dari Isnin hingga Sabtu. Isnin hingga Jumaat ia beroperasi dari jam 9:30 pagi hingga 5:00 petang. Bagi hari Sabtu, ia beroperasi dari jam 19:30 hingga 12:00. Untuk hari Ahad tidak ada Service. Salah satu Rakan Service Sah Asus di Bekasi dengan alamat Sun City Square adalah di Ruko Sun City Square Blok A 30, Jl. M. Hasibuan, Marga Jaya, South Bekasi.

Mungkin anda tidak tahu apa perbezaan antara Pusat Servis Asus dan Asus Authorized Service Partner. Jadi apa yang membezakan kedua-duanya adalah salah satu daripada mereka adalah pengurusan. Jika pusat khidmat asus bekasi diuruskan oleh Asus sendiri manakala Asus adalah rakan kongsi Service yang diberi kuasa. Tetapi Asus Authorized Service Partner adalah rakan kongsi rasmi Asus. Jadi kualiti Service boleh dikatakan sama tidak ada perbezaan.

Bagi dua lagi Asus Authorized Service Partners Bekasi terletak di Lipo Cikarang Mall Ground Floor Unit 26-27, Jalan Moh. H. Thamrin, Cibatu, Cikarang Selatan and Square, Kompleks Ruko, Datuk Bandar Jalan Madmuin Hasibuan No.30, RT.004 / RW.002, Marga Jaya, Kota Bekasi, Jawa Barat 17141.

Jenis Kerosakan Yang Tidak Boleh Dijamin

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya jika tidak, semua kerosakan boleh dijamin. Hanya kerosakan tertentu yang boleh dijamin di pusat servis  asus Bekasi. Jaminan hanya boleh dilakukan selagi ia berada dalam tempoh jaminan dengan penggunaan biasa. Waranti juga boleh dilakukan sekiranya berlaku kecacatan produk kerana bahan atau mutu kerja.

Berikut adalah sebahagian daripada mereka, yang pertama adalah produk yang rosak tetapi telah dibaiki ataudiubah suai oleh pihak lain.  Meterai jaminan telah rosak atau diubah. Percubaandisebabkan olehkemalangan, bencana alam, penyalahgunaan, keganasan, kecuaian atau penggunaan yang tidak teratur, atau penggunaan yang tidak normal. Kerusakan disebabkan oleh gangguan bekalan sumber kuasa atau kemalangan.

Sebagai tambahan kepada perkara-perkara yang disebutkan di atas masih terdapat sebab-sebab lain yang menjadikanproduk tidak menarik. Puncanya adalah kerosakan akibat penggunaan operasi atau penyimpanan melebihi batasan yang dinyatakan dalam Panduan Penggunaan. Kerusakan kerana penggunaan perangkat yang tidak dihasilkan atau dijual oleh ASUSTeK. Kerusakan atau kehilangan program, data atau media storan boleh alih keluar, atau kos lain untuk pemulihan data atau program. Dan kerosakan kepada perisian pihak ketiga atau disebabkan oleh virus.

Perkara yang Perlu Dicari Semasa Pergi ke Waranti

Apa yang perlu anda ketahui ialah apabila anda membawa produk anda ke pusat servis asus Bekasi tidak bermakna anda pasti akan mendapat jaminan. Pusat servis mempunyai hak untuk memeriksa kesahihan jaminan. Sekiranya didapati berbohong atau menipu makanan jaminan tidak dapat dilakukan.

Oleh itu, jangan sekali-kali berfikir tentang menipu untuk mendapatkan jaminan. Kerana anda akan luluscek pro ses terlebih dahulu.  Kemudian pusat servis tidak bertanggungjawab untukdata peribadi mengenai produk yang akan dibaiki. Oleh itu, jika terdapat data peribadi yang tidak boleh diketahui oleh orang lain, ia harus dijamin terlebih dahulu.

Pusat servis juga tidak bertanggungjawab jika terdapat kerosakan atau kehilangan data, program atau media storan boleh tanggal. Anda mesti benar-benar memberi perhatian kepada perkara ini sebelum menyerahkan barangan ke pusat servis. Adalah baik untuk anda membuat sandaran data penting dalam peranti terlebih dahulu. Itu sangat penting untuk mengelakkan kehilangan data penting.

Pelayanan Asus Service Center Bekasi

Seperti di bandar-bandar lain Asus Service Center Bekasi Mempunyai Service yang sangat baik. Itu menjadi ciri khas Asus untuk waktu yang lama. Asus sentiasa mengutamakan keselesaan penggunanya. Hampir di setiap bandar Service pusat khidmat Asus sentiasa mendapat penilaian yang baik daripada masyarakat.

Pekerja di Pusat Servis Bekasi sangat ramah dan berkomunikasi. Di samping itu, pekerja juga sangat bermaklumat. Pekerja dapat menerangkan produk dari Asus dengan baik. Oleh itu, jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk Asus, anda boleh datang untuk bertanya. Sesungguhnya pekerja yang bertugas gembira hati akan menjawab setiap soalanyanganda berikan.

Kemudian anda pasti akan berasa tidak selesa jika anda berada di tempat yang kotor. Pusat khidmat Asus yang tenang mempunyai tempat yang sentiasa bersih. Tidak terkecuali dengan pusat Service di Bekasi. Dengan tempat yang bersih dan wangi akan membuat anda tidak berasa bosan dengan cepat. Oleh itu, anda boleh tertanya-tanya tentang produk Asus dengan sangat selesa.

Oleh itu, jika anda mempunyai aduan atau masalah dengan peranti anda, anda tidak perlu dikelirukan lagi. Hanya datang ke pusat servis terdekat, Service ini pasti akan sangat memuaskan. Anda tidak perlu teragak-agak kerana pusat servis sentiasamemberikan yang terbaik kepadasetiap pelanggan.

Di samping itu, pusat Service mempunyai  kaedah atau cara beratur yang teratur. Oleh itu, anda tidak perlu risau tentang barisan anda yang dibendung. Biasanya juga tempat pusat Service asus mempunyai tempat yang mudah dicapai. Ini adalahcara Asus membuat penggunanya dapat datang ke pusat servis dengan mudah.

Ada sesuatu yang perlu diberi perhatianketika datang kepusat servis Asus tem pat semasa wabak. Anda mestimemberi perhatian kepada protokol kesihatan. Kerana Asus melaksanakan protokol kesihatan yang ketat di pusat servis. Begitu juga dengan Pusat Khidmat Asus Bekasi.

Baca Juga: