Pusat Service Asus Jogja, Blogpress

Kewujudan Pusat Service Asus Jogja adalah penyelesaian terbaik untuk pemilik komputer riba dan PC dan juga telefon pintar berjenama Asus. Sudah tentu, tidak semua pemilik perlu pergi ke tempat itu, hanya beberapa orang yang mempunyai aduan kesilapan peranti elektronik.

Bersaing dengan pelbagai jenama dalam bidang lain yang serupa, jenama ini mula-mula melancarkan PC, kemudian komputer riba dan buku nota, untuk memeriahkan pasaran telefon pintar. Pelbagai kedai di bandar-bandar utama tersebar di seluruh bandar.

Jogja adalah salah satu bandar yang mempunyai Pusat Service Asus Jogja yang merupakan penyelesaian kepada masalah apabila barangan elektronik rosak. Banyak sebab orang memilih jenama ini, boleh kerana spesifikasi dan ketahanan barangan.

Tersebar di seluruh dunia, termasuk berjaya menarik pasaran elektronik di Indonesia, jenama ini mempunyai ibu pejabatnya di Taiwan. Sehingga kini, terdapat banyak jenis produk dalam bentuk telefon bimbit, pasukan mereka bersedia untuk bersaing untuk menunjukkan taring dengan jenama lain.

Tidak hairanlah bahawa tapak pembaikan meluas di beberapa bandar di Indonesia kerana kuasa beli rakyat terhadap jenama ini juga tidak kecil. Berbanding dengan jenama terkenal dari Korea Selatan, jenama ini menyediakan jalan tengah untuk semua orang.

Senarai Pusat Khidmat Asus Jogja

Sebenarnya, bukan sahaja komputer riba yang boleh dibaiki di pusat servis asus Jogja, anda juga boleh membawa telefon pintar dan PC untuk pembaikan. Ke mana ia pergi? Berikut adalah senarai kedai Service Asus di Jogja:

  1. Terletak di Jalan Gajah Mada, Nombor 21, Pakualaman, Jogja.  Anda boleh melawat dari Isnin hingga Jumaat, dari 08.00 hingga 16.00. Sementara itu, sabtu bermula pada 09.00 hingga 14.00 sahaja. Ahad cuti.
  2. Terdapat juga terletak di Jalan Ring Road Utara, betul-betul di hadapan Hartono Mall, Depok. Waktu operasi bermula dari 09.30 dan berakhir pada 17.00, sah setiap hari Isnin hingga Jumaat.  Anda boleh menghubungi nombor telefon 0274 4469329.
  3. Berikutnya adalah di ELS Computer, Simanjuntak Street, Gondokusuman. Ia dibuka dari Isnin hingga Sabtu dengan waktu operasi seragam, iaitu dari 08.30 dan ditutup pada jam 19.00 malam. Nombor telefon aktif ialah 0856 4124 9900.
  4. Selain itu, di Jalan Timoho Demangan, ia dibuka dari 07.00 dan berakhir pada pukul 20.00 setiap hari termasuk Ahad. Nombor telefon bimbit yang boleh dihubungi ialah 0877 3929 1690.

Penduduk Yogyakarta tidak perlu dikelirukan lagi apabila komputer riba dan peranti elektronik Asus lain rosak.  Anda boleh memilih salah satu Pusat Service Asus Jogja di atas.

Produk Asus Yang Biasa Diservis

Syarikat teknologi berasaskan taiwan ini komited untuk memberikan kualiti terbaik dengan pelancaran produk berkala. Satu produk dicipta untuk membetulkan kekurangan dalam produk sebelumnya, seterusnya sehingga inovasi berkembang pesat.

Pelbagai produk tersebut boleh tertakluk kepada kerosakan semula jadi atau disebabkan oleh penggunaan. Apa yang pasti ialah apabila anda melawat pusat servis asus Jogja , beberapa objek yang boleh dibaiki adalah netbook atau buku nota dengan pelbagai kerosakan.

Di samping itu, ia juga boleh membaiki telefon pintar, di mana Asus melancarkan zenfones ke pasaran dengan pelbagai jenis. Setiap telefon pintar mempunyai pelbagai spesifikasi, disokong oleh harga yang terdedah yang juga tidak sama.  Anda boleh membawa objek untuk pembaikan.

Sebelum melepaskan komputer riba, buku nota, dan telefon pintar, jenama Taiwan ini mula-mula bergantung pada PC. Atas sebab ini, pemilik PC AIO, PC desktop, vivoPC, hingga LCD boleh membaiki sebarang kerosakan pada perisian dan perkakasan mereka di tempat Service ini.

Bukan sahaja berkaitan dengan komputer dan telefon bimbit, Pusat Servis Asus Jogja juga mempunyai juruteknik terbaik untuk menyediakan pembaikan kepada jam tangan pintar atau produk lain. Pada dasarnya, pengguna jenama sedemikian tidak perlu dikelirukan tentang mencari tempat Service.

Jenis Kerosakan biasanya dialami

Mengunjungi Pusat Service Asus Jogja adalah keputusan yang tepat apabila setiap objek elektronik rosak. Ini mengelakkan punca kerosakan. Walau bagaimanapun, anda juga perlu tahu apakah kerosakan biasa, seperti:

  1. Kerosakan pada kabel penyesuai, biasanya dicirikan oleh kelipan yang tidak menentu kemudian apabila dipasang ke dalam komputer riba, tiba-tiba lampu cas baterinya dimatikan.
  2. Cahaya pada monitor tiba-tiba tidak begitu terang, dan kemudian perlahan-lahan menjadi gelap sehingga tidak jelas arahan apa yang dipaparkan. Kerosakan ini boleh disebabkan oleh lampu latar penyongsang yang rosak atau lampu latar lampu rosak.
  3. Bagi sesetengah pemain, ia biasanya berlaku bahawa lampu tiba-tiba dimatikan apabila bermain permainan tertentu. Kerosakan ini dipanggil terlalu panas kerana CPU ditolak untuk pergi lebih jauh demi menjalankan permainan.
  4. Kerosakan pada cakera keras dan papan kekunci serta pelbagai perkakasan lain. Contoh pada papan kekunci tidak memaparkan huruf tertentu apabila kekunci ditekan.

Pelbagai kerosakan di atas hanyalah contoh, anda boleh mencari jenis kerosakan lain sekali lagi sebelum dibawa ke Pusat Khidmat Asus Jogja.  Pastikan anda dapat memberikan penjelasan terperinci.

Faedah Service di Tempat yang Dibenarkan

Memang terdapat banyak tempat Service elektronik selain Pusat Service Asus Jogja , dengan variasi harga yang berbeza. Walau bagaimanapun, ada sesuatu yang perlu diketahui apabila anda memilih tempat untuk memperbaiki terus dari jenama, keuntungan dalam jangka masa panjang akan menyusul.

Sebut saja jaminan, sesuatu yang anda tidak akan dapat dari asal usul tempat pembaikan lain. Jaminan disediakan bukan sahaja dari kedai, tetapi dari jenama secara langsung. Sesetengah tempat mungkin memberikan jaminan, tetapi terhad dalam masa dan skop.

Peluang untuk membaiki komputer riba serta barangan lain yang jatuh pada profesional sangat mungkin supaya ia memberi kesan kepada hasilnya. Profesional bekerja tanpa meraba-raba untuk sumber kerosakan, tetapi memastikan dan membaikinya dengan pengetahuan yang mereka ada.

Apabila profesional bekerja maka dengan sendirinya hasil terbaik akan menyusul. Jika hasil kerja adalah tepat, ia tidak mengambil lebih banyak masa dan kos. Ia mungkin kelihatan besar pada mulanya, tetapi ia akan berbaloi jika anda tidak perlu berulang-alik pada hidangan.

Mengapa Anda Boleh Membeli Service Baru?

Sebab semua orang melawat Pusat Service Asus Jogja adalah untuk membaiki kerosakan pada peranti elektronik mereka. Sesetengah orang mungkin berfikir adalah yang terbaik untuk membeli yang baru, tetapi ia bukan pilihan terbaik untuk semua orang.

Beberapa faktor boleh menjadi sebab mengapa orang lebih suka membaiki yang lama, bukannya mencari perkara baru. Ia boleh kerana anda digunakan untuk objek atau terdapat kelebihan tertentu yang hanya dirasakan oleh pemilik secara peribadi dari satu jenis elektronik.

Sesetengah kerosakan tidak termasuk dalam kategori yang teruk jadi mereka tidak memerlukan membeli peranti elektronik baru. Daripada membazirkan lebih banyak wang untuk memperoleh jenis terkini, ia patut menjimatkan dana untuk diperuntukkan kepada keperluan dan perbelanjaan lain.

Orang mengutamakan fungsi, bukannya prestij. Jadi, selagi komputer riba atau peranti Asus lain masih berfungsi, walaupun ia bukan jenis terkini, pembaikan sudah cukup. Pelbagai pertimbangan boleh timbul apabila mengalami kerosakan pada objek elektronik.

Menjatuhkan pilihan pada elektronik Asus adalah rasa, kemudian pergi ke pusat Service asus Jogja adalah satu kemestian dalam beberapa situasi.

Baca Juga