Pusat Servis Asus Jakarta, 1Suara

Mengunjungi Pusat Servis Asus Jakarta boleh menjadi pilihan yang tepat apabila komputer riba mula menunjukkan gejala yang perlu diperbetulkan. Kadang-kadang faktor umur adalah masalah utama dan tidak dapat dielakkan, sementara faktor lain bergantung pada penggunaan pemiliknya.

Di pasaran, anda boleh memilih antara komputer riba atau netbook Asus. Kedua-duanya terdiri daripada pelbagai jenis dengan julat harga yang tidak seragam. Spesifikasi dan penampilan visual jelas perbezaan antara komputer riba dan buku nota antara satu sama lain.

Sebelum menghasilkan komputer riba, apatah lagi netbook, jenama teknologi ini digunakan untuk menghasilkan PC atau komputer peribadi. Sehingga kini, PC dengan jenama ini masih boleh didapati di pasaran dengan pelbagai spesifikasi yang juga berbeza-beza, dengan pelbagai harga.

Masalah yang biasanya berlaku dan mencetuskan pemilik komputer riba untuk pergi ke Pusat Servis Asus Jakarta biasanya berkaitan dengan peranti luaran atau peranti dalaman. Kos servis pastinya berbeza, mengikut tahap kerosakan dan betapa teruknya.

Walau bagaimanapun, kelebihan mempercayakan perkhidmatan kepada perkhidmatan yang dijamin bagi pihak jenama adalah lebih selamat. Mungkin ia lebih mahal, tetapi ia bernilai kualiti yang disediakan. Pihak yang dipercayai pastinya tidak akan memberikan kualiti dengan cuai kepada pelanggan.

Senarai Pusat Perkhidmatan Outlets di Jakarta

Komputer riba, PC, atau telefon bimbit yang rosak pasti akan menghalang semua aktiviti. Penduduk Jakarta yang mempunyai Asus dan perlu dibaiki tidak perlu dikelirukan lagi, di bawah adalah senarai cawangan Asus Service Center Jakarta  yang boleh dikunjungi:

 1. Jakarta Tengah, Gambir, Petojo Selatan, Balikpapan Street. Dibuka setiap Isnin hingga Jumaat pada 08.00 hingga 17.00 dan boleh dihubungi melalui 021 3850200.
 2. RC STC Senayan Tengah Jakarta yang dibuka setiap Isnin hingga Jumaat, dari 09.30 hingga 17.00.  Anda boleh menghubungi talian telefon di 021 1500128.
 3. Harco, Mangga Dua, Jakarta Tengah, dengan waktu operasi dari 09.30 hingga 17.00 setiap Isnin-Jumaat. Nombor yang boleh dihubungi ialah 021 1500128.
 4. Mangga Dua Square Blok F Jakarta Utara.  Anda boleh datang dengan komputer riba Asus pada jam 09.30-17.00 malam.
 5. Pejabat Agung Sedayu BI beroperasi dari 08.00 dan ditutup pada 17.00 dari Isnin hingga Jumaat. Manakala Sabtu dibuka pada 09.00 dan ditutup pada 17.00. Ahad tidak beroperasi. Hubungi ke 021 6125686.

Terdapat banyak tempat yang tersedia, yang asus Service Center Jakarta adalah yang paling dekat dan paling strategik dengan lokasi anda? Setiap lokasi mempunyai waktu operasi yang berbeza, anda perlu menyesuaikan jadual untuk menerima perkhidmatan tanpa beratur terlalu lama ketika datang ke kedai.

Sesetengah kerosakan mungkin disebabkan oleh penggunaan peribadi, tetapi sesetengah yang lain kadang-kadang tidak dapat dielakkan. Ia mungkin kerana OS sudah ketinggalan zaman atau penggunaan yang cukup lama menjadikan keberkesanan peranti tidak lagi memberikan respons maksimum.

Lakukan Ini Sebelum Pergi ke Tapak Pembaikan

Sebelum pergi ke Pusat Servis Asus yang terdekat Jakarta, adalah idea  yang baik untuk menyediakan beberapa perkara, seperti membuat sandaran data penting supaya ia tidak hilang selepas menamatkan perkhidmatan. Tindakan ini dilakukan sekiranya berlaku, terutamanya jika terdapat data syarikat di dalamnya.

Jika tempahan diperlukan, pastikan anda melakukannya terlebih dahulu supaya anda tidak menunggu terlalu lama apabila anda sampai ke tempat perkhidmatan. Terutama jika anda hanya mempunyai masa yang singkat dan sering sibukdengan pelbagai urusan di antara masa pembaikan.

Apabila pembekal perkhidmatan menentukan tarikh akhir untuk membaiki komputer riba, pastikan ia tidak menghalang kerja yang berkaitan. Seperti anda masih boleh menjadi produktif dengan menggunakan komputer riba atau PC lain supaya pelbagai perkara masih boleh diselesaikan.

Juga pastikan untuk menerangkan semua butiran masalah komputer riba kepada juruteknik supaya tiada apa yang terlepas untuk diperbaiki.  Anda mungkin tidak memahami bahasa teknikal, tetapi hanya bercakap seperti yang anda tahu atau menguatkannya dengan foto.

Video ini akan lebih baik digunakan sebagai tetulang pernyataan dan memudahkan juruteknik memahami di mana kerosakan itu terletak. Jangan teragak-agak untuk bertanya tentang kos dan kemungkinan perkara yang tidak dijangka ke Pusat Perkhidmatan Asus Jakarta sebagai persediaan menyeluruh.

Julat Harga untuk Disediakan

Harga yang ditetapkan oleh pusat servis asus Jakarta pasti berbeza-beza, bergantung pada jenis kerosakannya. Walau bagaimanapun, biasanya jika anda hanya mahu perkhidmatan yang berkaitan dengan penyelenggaraan, jangan ubah perkakasan, kosnya tidak mencapai Rp. 300,000.

Rujukan harga di atas pastinya tidak mutlak, kerana ia boleh berubah dan berbeza di setiap lokasi, walaupun kedua-duanya berada di Jakarta. Untuk maklumat yang lebih terperinci, anda  harus menghubungi nombor yang disenaraikan di atas untuk mendapatkan maklumat yang lebih sah.

Walau bagaimanapun, jika kes itu adalah bahawa terdapat peranti untuk diganti , anda biasanya akan diberitahu secara langsung jika anda tidak meninggalkan lokasi. Atau pemberitahuan dihantar melalui e-mel dan tidak benar-benar dilakukan kerana pemilik komputer riba boleh bersetuju atau tidak bersetuju.

Jika anda bersetuju, maka anda boleh melihat senarai harga komponen yang mesti diganti kemudian menyediakan belanjawan tambahan. Perubahan komponen juga mempengaruhi tempoh masa pembaikan, pastikan anda bertanya kepada pentadbir mengenainya.

Ini mustahil berlaku, tetapi anda  boleh mengalaminya, iaitu mengubah fikiran anda dan ingin membatalkan perkhidmatan semasa komputer riba telah diperiksa oleh pusat servis asus Jakarta.  Untuk yuran semakan biasa, anda dikehendaki membayar rp 50,000.

Ketersediaan Waranti pada Pelbagai Komponen

Sila ambil perhatian sebelum melawat Pusat Perkhidmatan Asus Jakarta, bagi anda yang baru sahaja membeli produk An Asus, terdapat jaminan untuk setiap komponen. Mungkin jaminan membantu mengurangkan kos perkhidmatan yang dibayar dari kadar sebelumnya.

Apa yang dilindungi sebagai jaminan dan berapa lama masa yang diambil? lihat di sini:

 1. Waranti buku nota sah selama 2 tahun untuk bateri dan 1 tahun untuk penyesuai, tikus, beg, dvd, dan pemandu, serta yang lain dari sifat global.
 2. Waranti 3 tahun untuk bateri dari buku nota komersial dengan masa jaminan 2 tahun untuk aksesori sokongan, tidak jauh berbeza seperti dalam buku nota.
 3. Untuk telefon pintar atau zenfones, jaminan mudah alih juga diberikan bersama dengan bahagian dengan tempoh 1 tahun sahaja.
 4. Untuk PC diberi jaminan pembaikan percuma selama 1 tahun dengan jaminan bateri selama 6 bulan.
 5. Kerosakan pada monitor kadang-kadang tidak dapat dielakkan, mujurlah terdapat jaminan 3 tahun untuk pelbagai partition dan skrin paparan. Sehingga tahun 2020, model PA / XG / PG berpotensi untuk menukar item baru sekiranya berlaku kerosakan.
 6. Untuk bahagian multimedia, jaminan 1 tahun penuh disediakan termasuk partition sekiranya berlaku kesilapan.

Serta banyak jaminan lain yang boleh anda  ketahui sendiri dari laman web asus rasmi. Di sana ia telah diterangkan secara terperinci dan sangat disyorkan untuk membeli barangan dari pengedar rasmi. Tujuan pengedar adalah untuk memudahkan jika terdapat sebarang kerosakan.

Asus adalah jenama besar yang bukan sahaja mengendalikan komputer riba, tetapi juga PC dan kemudian menembusi telefon pintar dengan mengeluarkan zenfones. Kewujudan Pusat Perkhidmatan Asus Jakarta akan membantu sesiapa sahaja yang memiliki teknologi elektronik dari segi perkhidmatan.

Baca Juga: